Άνοια

Πρόληψη - Διάγνωση - Αντιμετώπιση

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια ολοένα και μεγαλώνει. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ένας ανάλογος αριθμός οικογενειών επιβαρύνεται με τη διαρκή και απαιτητική φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα άτομα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός διαπιστώνοντας, μέσα από επίσημες μελέτες πως πολλοί ασθενείς αδυνατούν να λάβουν διάγνωση και θεραπευτική  φροντίδα,  ενώ  οι  φροντιστές  τους  αδυνατούν  να  λάβουν  την  κατάλληλη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, έκρινε απαραίτητο και επείγον να καλύψει αυτό το κενό.

Στο επιστημονικό προσωπικό μας υπάρχει πλέον διακεκριμένος Νευροψυχολόγος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει εξέταση, διάγνωση, προσδιορισμό σταδίου, νοητική ενδυνάμωση αύξηση του νοητικού δυναμικού και την αποκατάσταση τυχών γνωστικών ελλειμμάτων με ειδικές ασκήσεις, δημιουργική απασχόληση, μουσικοθεραπεία, ζωγραφική, χειροτεχνίες, και θεραπεία αναμνήσεων, με σκοπό την συναισθηματική και κοινωνική ενεργοποίηση του πάσχοντος.

Ταυτόχρονα, προσφέρονται από ψυχολόγο συμβουλευτικές υπηρεσίες – στους φροντιστές/συγγενείς των ατόμων με άνοια που αποσκοπούν στην αποτελεσματική διαχείριση των ανοϊκών συμπτωμάτων καθώς και στην ελάφρυνση του συναισθηματικού τους φορτίου που συχνά συνοδεύει την διαρκή φροντίδα ενός ατόμου με άνοια.

Επειδή όμως πιστεύουμε πως ένα γραμμάριο πρόληψης ισούται με έναν τόνο θεραπείας, η δράση μας επεκτείνεται και σε διάφορες ενέργειες (όπως ομιλίες, άρθρα κλπ), οι οποίες σαν σκοπό έχουν να ενημερώσουν σχετικά με τις διάφορες μορφές άνοιας, τα συχνά πρώιμα συμπτώματα/ενδείξεις τα οποία βλέπουμε αλλά δεν αξιολογούμε σωστά και τα μέτρα πρόληψης φυσικά.

Για να ενημερωθείτε άμεσα για το πλήρες εύρος των υπηρεσιών μας αλλά και για να επικοινωνήσετε μαζί μας, χρησιμοποιήστε το παρακάτω κουμπί ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στη σελίδα “Επικοινωνία” του ιστοτοπού μας.