Άνοια

Πρόληψη - Διάγνωση - Αντιμετώπιση

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια και αλτσχάιμερ ολοένα και μεγαλώνει. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ένας ανάλογος αριθμός οικογενειών επιβαρύνεται με τη διαρκή και απαιτητική φροντίδα που χρειάζονται αυτά τα άτομα.
Όπως προκύπτει μέσα από επίσημες μελέτες, πολλοί ασθενείς αδυνατούν να λάβουν την κατάλληλη διάγνωση και την θεραπευτική  φροντίδα που χρειάζονται. Παράλληλα, οι  φροντιστές τους δεν διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για να μπορούν και να είναι χρήσιμοι στους ασθενείς, και να έχουν τις σωστές αντιδράσεις και να μπορούν να κρατούν ψυχικά αποθέματα ώστε να μην καταρρακωθούν οι ίδιοι στο τέλος. Ο Κοινωνικός Οργανισμός διαπιστώνοντας, τις ελλείψεις αυτές έκρινε ως απαραίτητο και επείγον να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες και στα δύο επίπεδα.
Στο επιστημονικό προσωπικό μας υπάρχει πλέον διακεκριμένος Νευροψυχολόγος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει εξέταση, διάγνωση, προσδιορισμό σταδίου, νοητική ενδυνάμωση, αύξηση του νοητικού δυναμικού και αποκατάσταση τυχών γνωστικών ελλειμμάτων με ειδικές ασκήσεις, δημιουργική απασχόληση, μουσικοθεραπεία, ζωγραφική, χειροτεχνίες, και θεραπεία αναμνήσεων, με σκοπό την συναισθηματική και κοινωνική ενεργοποίηση του πάσχοντος.
Ταυτόχρονα, εξειδικευμένος ψυχολόγος προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους φροντιστές-συγγενείς των ατόμων με άνοια ή αλτσχάιμερ που αποσκοπούν στην αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων των συγκεκριμένων ασθενειών, καθώς και στην ελάφρυνση του συναισθηματικού τους φορτίου που συχνά συνοδεύει την διαρκή φροντίδα ενός ατόμου που πάσχει από αυτές τις ασθένειες.
Επειδή όμως πιστεύουμε πως ένα γραμμάριο πρόληψης ισούται με έναν τόνο θεραπείας, η δράση μας επεκτείνεται και σε άλλες ενέργειες (όπως ομιλίες, άρθρα κλπ.). Σκοπός μας με αυτό τον τρόποείναι να ενημερώσουμετο ευρύ κοινό σχετικά με τις διάφορες μορφές της άνοιας και του αλτσχάιμερ, τα συχνά πρώιμα συμπτώματα/ενδείξεις τα οποία βλέπουμε αλλά δεν αξιολογούμε σωστά και φυσικά τα μέτρα πρόληψης.

Για να ενημερωθείτε άμεσα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και το πλήρες εύρος των υπηρεσιών μας, επικοινωνήσετε μαζί μας είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, είτε καλώντας μας στο 21 1118 0300.