Συναισθηματική Στήριξη

Ηλικιωμένος δέχεται υποστήριξη από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια

Κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη συναισθηματικής υποστήριξης σε διάφορα σημεία της ζωής του, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε διάφορες καταστάσεις που μπορεί να έχουν προκύψει.

Όσο όμως ο άνθρωπος μεγαλώνει και αρχίζει να απομονώνεται στον εαυτό του και να αντιμετωπίζει καθημερινά ζητήματα πάσης φύσεως, η ανάγκη για συναισθηματική υποστήριξη αυξάνεται. Το προσωπικό μας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της σναισθηματικής στήριξης του οικείου σας, με γνώμονα πάντα την ψυχολογική του ανάταση. Θα του προσφέρουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ψυχολογική ανάταση, ώστε να του προσφέρουν μια συναισθηματική ηρεμία, απαραίτητη σε αυτές τις ηλικίες.

Η μοναξιά στην 3η ηλικία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που “προσβάλει” με ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα αυτούς τους ανθρώπους που συχνά πάσχουν από βαριές ασθένειες ή σύνδρομα που τους καθηλώνουν.

Η κόπωση στο γενικότερο οικογενειακό περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των υπολοίπων μελών και η κατάθλιψη παρουσιάζεται προ των πυλών. Ο υπερήλικας αισθάνεται απομονωμένος και ανήμπορος να διαχειριστεί τις καταστάσεις που τον επιβαρύνουν, με αποτέλεσμα να αισθάνεται αφ’ενος ενοχές για τα βάρη που προκαλεί στα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά κυρίως να αισθάνεται ευάλωτος για όλα αυτά που νιώθει ότι θα ακολουθήσουν.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι υπερήλικες ή οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες δέχονται με μεγάλη ανακούφιση την ψυχολογική υποστήριξη που τους προσφέρουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική υγεία του ασθενούς με άμεσες και ξεκάθαρες συνέπειες στην καθημερινότητά του.

Άνθρωπος με αναπηρία δέχεται βοήθεια από νοσοκόμα

Παράλληλα το οικογενειακό του περιβάλλον απολαμβάνει αυτή τη θετική επίδραση με τον καλύτερο τρόπο. Ο ανήμπορος ή ο υπερήλικας ξαναβρίσκει τον εαυτό του, εξοικειώνεται με την κατάστασή του, αποδέχεται τα όποια προβλήματα και προσπαθεί να δώσει αξία στην κάοε στιγμή της ύπαρξής του. Μαθαίνει να ξεχωρίζει την μαγική επίδραση της υγιούς επαφής του με τα νεότερα μέλη της οικογένειάς του αλλά και τον ευρύτερο κύκλο του.

Για να ενημερωθείτε άμεσα για το πλήρες εύρος των υπηρεσιών μας αλλά και για να επικοινωνήσετε μαζί μας, χρησιμοποιήστε το παρακάτω κουμπί ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στη σελίδα “Επικοινωνία” του ιστοτοπού μας.