Συναισθηματική Στήριξη

Κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη συναισθηματικής υποστήριξης σε τουλάχιστον μία δύσκολη περίοδο της ζωής του, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις που ενδεχομένως τον ξεπερνούν.

Όσο όμως ο άνθρωπος μεγαλώνει και αρχίζει να απομονώνεται στον εαυτό του και να αντιμετωπίζει καθημερινά ζητήματα πάσης φύσεως, που του δυσκολεύουν την καθημερινότητα και τον γεμίζουν φόβο, η ανάγκη για συναισθηματική υποστήριξη αυξάνεται. Εξειδικευμένο προσωπικό μας αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της συναισθηματικής στήριξης του οικείου σας, με γνώμονα πάντα την ψυχολογική του ανάταση και του προσφέρουν σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ψυχολογική ανάταση, ώστε να νιώθει μια συναισθηματική ηρεμία, απαραίτητη σε αυτές τις ηλικίες.

Η μοναξιά στην τρίτη ηλικία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που “προσβάλει” με ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα τους ηλικιωμένους, οι οποίοι συχνά πάσχουν από βαριές ασθένειες ή σύνδρομα που τους καθηλώνουν.

Η κόπωση στο γενικότερο οικογενειακό περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των υπολοίπων μελών και η κατάθλιψη καραδοκεί. Ο υπερήλικας αισθάνεται απομονωμένος και ανήμπορος να διαχειριστεί τις καταστάσεις που τον βαραίνουν, με αποτέλεσμα να αισθάνεται αφενός ενοχές για τα βάρη που προκαλεί στα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά κυρίως να αισθάνεται ευάλωτος για όλα αυτά που νιώθει ότι θα ακολουθήσουν.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι υπερήλικες ή οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες δέχονται με μεγάλη ανακούφιση την ψυχολογική υποστήριξη που τους προσφέρουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της πνευματικής τους υγείας με άμεσες και ξεκάθαρες συνέπειες στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, το οικογενειακό του περιβάλλον απολαμβάνει αυτή τη θετική επίδραση με τον καλύτερο τρόπο. Ο ανήμπορος ή ο υπερήλικας ξαναβρίσκει τον εαυτό του, εξοικειώνεται με την κατάστασή του, αποδέχεται τα όποια προβλήματα και προσπαθεί να δώσει αξία στην κάθε στιγμή της ύπαρξής του. Μαθαίνει να ξεχωρίζει την μαγική επίδραση της υγιούς επαφής του με τα νεότερα μέλη της οικογένειάς του αλλά και τον ευρύτερο κύκλο του.

Για να ενημερωθείτε άμεσα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και το πλήρες εύρος των υπηρεσιών μας, επικοινωνήσετε μαζί μας είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, είτε καλώντας μας στο 21 1118 0300.